0 0
Μαροκινό σακσούκα (shakshuka)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε ζάρια
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. τοματοπολτό
1 ½ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες (800γρ) ή 2 x 400γρ. κονσέρβες ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
3 φλιτζάνια σπανάκι baby ή κανονικό
Αλάτι και πιπέρι
4-6 ελεύθερης βοσκής αυγά
μαϊντανό ή κόλιανδρο, για το σερβίρισμα

Μαροκινό σακσούκα (shakshuka)

με μανιταρια και σπανακι

Κουζίνα:

φρυγανίστε μπόλικο ψωμί

  • 30'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μοιάζει κατά πολύ με τον δικό μας καγιανά ή άν θέλετε με την στραπατσάδα.

(Visited 2.458 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

2
Τέλος

Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε για ακόμη λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και οι πιπεριές.

3
Τέλος

Ρίξτε και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο.

4
Τέλος

Προσθέστε την πάστα ντομάτας, το αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και το μπούκοβο και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε λίγο νερό αν στεγνώνει και γίνει πολύ παχύ.

5
Τέλος

Προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και αφήστε τα για 10 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα είναι έτοιμη.

6
Τέλος

Κάντε λακουβίτσες μέσα στη σάλτσα και προσθέστε όμορφα τα αυγά, σιγομαγειρέψτε για 8 - 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

7
Τέλος

Ανακατεύετε τα ασπράδια λίγο με τη σάλτσα και προσπαθήστε να μην σπάσουν οι κρόκοι. Αν έχετε καλύψτε με ένα άλλο τηγάνι ή ένα καπάκι το τηγάνι, τα αυγά θα ψηθούν πιο γρήγορα.

8
Τέλος

Βγάλτε με ένα μεγάλο κουτάλι τα αυγά με τη σάλτσα και σερβίρετε με μπόλικο ψωμί.

προηγούμενο
Προφιτερόλ creme Brulee
επόμενο
Χαλβάς παγωτό
προηγούμενο
Προφιτερόλ creme Brulee
επόμενο
Χαλβάς παγωτό