Υλικά
-
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 μεγάλες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε ζάρια
-
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.σ. τοματοπολτό
-
1 ½ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
-
1/2 κ.γ. μπούκοβο
-
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες (800γρ) ή 2 x 400γρ. κονσέρβες ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
-
3 φλιτζάνια σπανάκι baby ή κανονικό
-
Αλάτι και πιπέρι
-
4-6 ελεύθερης βοσκής αυγά
-
μαϊντανό ή κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Μοιάζει κατά πολύ με τον δικό μας καγιανά ή άν θέλετε με την στραπατσάδα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε για ακόμη λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και οι πιπεριές. |
3
Τέλος
|
Ρίξτε και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε την πάστα ντομάτας, το αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και το μπούκοβο και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε λίγο νερό αν στεγνώνει και γίνει πολύ παχύ. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και αφήστε τα για 10 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα είναι έτοιμη. |
6
Τέλος
|
Κάντε λακουβίτσες μέσα στη σάλτσα και προσθέστε όμορφα τα αυγά, σιγομαγειρέψτε για 8 - 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν. |
7
Τέλος
|
Ανακατεύετε τα ασπράδια λίγο με τη σάλτσα και προσπαθήστε να μην σπάσουν οι κρόκοι. Αν έχετε καλύψτε με ένα άλλο τηγάνι ή ένα καπάκι το τηγάνι, τα αυγά θα ψηθούν πιο γρήγορα. |
8
Τέλος
|
Βγάλτε με ένα μεγάλο κουτάλι τα αυγά με τη σάλτσα και σερβίρετε με μπόλικο ψωμί. |