Υλικά
-
900 γρ. κιμάς αρνίσιος
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
-
2 κ.γ. ξερό θυμάρι
-
2 κ.γ. μαντζουράνα
-
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. κύμινο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Ακούει στο όνομα ντονέρ και έρχεται από την ανατολή. Τον κόβουμε σε λεπτές φέτες και δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Ιδιαιτέρως όταν τον συνοδεύει ένα απίθανο λεμονάτο τζατζίκι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον αρνίσιο κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, το δεντρολίβανο, το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα μας από το προηγούμενο βράδυ. |
3
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. |
4
Τέλος
|
Στην συνέχεια ανακατεύουμε για άλλη μια φορά πολύ καλά το μείγμα του αρνίσιου κιμά και τον τοποθετούμε μέσα σε μια φόρμα ψωμιού ακριβώς όπως θα κάναμε με μια ζύμη, πιέζοντας καλά όλες τις πλευρές. |
5
Τέλος
|
Τοποθετούμε τη φόρμα ψωμιού με τον κιμά μέσα σε ένα μεγάλο ταψί που να το χωράει και στο ύψος και γεμίζουμε το ταψί με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να υπολογίσετε να καλύπτει όλο το ύψος τους κιμά. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε ένα λουτρό νερού. |
6
Τέλος
|
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί ο κιμάς μας. |
7
Τέλος
|
Αποσύρουμε από το φούρνο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. |
8
Τέλος
|
Ξεφορμάρουμε τον κιμά από τη φόρμα ψωμιού κόβουμε και σερβίρουμε μαζί με τις πιτούλες που έχουμε ψήσει στην τοστιέρα ή στο γκρίλ. |