Υλικά
-
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
-
150 γρ. βούτυρο
-
1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-
3 αυγά
-
3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 κ.γ. βανίλια
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
-
1 κ.γ. ξίδι
-
Για την κρέμα
-
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
350 γρ. τυρί κρέμα
-
1 βανίλια
Πληροφορίες
Κόκκινο κέικ με βελούδινη κρέμα γεμάτο πάθος. Συνηθίζετε να φτιάχνετε τισ ημέρες των χριστουγέννων αλλά δεν λές όχι και του αγίου βαλεντίνου.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το κόκκινο χρώμα. |
2
Τέλος
|
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ενσωματώνουμε και το κακάο με το κόκκινο χρώμα από το πρώτο μπολ. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε εναλλάξ στο μπολ αλεύρι, ανακατεμένο με τη σόδα και ξινόγαλο ανακατεύοντας απαλά. Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξίδι. |
4
Τέλος
|
Βουτυρώνουμε δύο μέτρια ταψιά και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. |
5
Τέλος
|
Δοκιμάζουμε μπήγοντας τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού στο κέικ, αν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. |
6
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε την επικάλυψηΧτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε απαλά. |
7
Τέλος
|
Συναρμολογούμε το κέικΤοποθετούμε το ένα κέικ επάνω στο άλλο και ανάμεσά τους λίγη από την κρέμα σαν σάντουιτς. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την κρέμα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να σφίξει πριν το κόψουμε για το σερβίρισμα. |