Υλικά
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. αλάτι
-
2 μεγάλα αυγά
-
150 γρ. φρέσκο γάλα
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
2 κουταλιές σπορέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη
Πληροφορίες
Ποιος θα πει όχι σ’ αυτές τις τηγανίτες, είμαι σίγουρος κανείς. Δεν έχετε δοκιμάσει ωραιότερες για αυτό γρήγορα στην κουζίνα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. |
2
Τέλος
|
Σε διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα, το γιαούρτι και την λιπαρή ουσία που θα επιλέξουμε. |
3
Τέλος
|
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε γρήγορα και ζωηρά έως ότου ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε λίγο βούτυρο -περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού- σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. |
5
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε δυο κουταλιές από το χυλό και τις αδειάζουμε στο τηγάνι. |
6
Τέλος
|
Απλώνουμε όμορφα να κάνουν ένα κύκλο και ψήνουμε τις τηγανίτες για 2-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο. |
7
Τέλος
|
Σερβίρουμε τις τηγανίτες με φράουλες σιρόπι σοκολάτας ή πραλίνα φουντουκιού. |