Υλικά
-
4 φέτες μελιτζάνας, πάχους 1 εκ.
-
4 πιπεριές φλωρίνης
-
4 φέτες μανούρι
-
8 μεγάλες φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
Γιά το άλειμμα
-
2 κ.σ. μαγιονέζα light
-
2 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά
-
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή θυμάρι ή βασιλικό)
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Αλείφουμε τις φέτες της μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και τις ψήνουμε σε τηγάνι με αυλάκια ή στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. |
2
Τέλος
|
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει και να σκάσει η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις χωρίζουμε σε δύο φιλέτα την καθεμία. |
3
Τέλος
|
Ανακατεύουμε τα υλικά του αλείμματος και το διατηρούμε σε μπολ στο ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Για να φτιάξουμε τα σάντουιτς απλώνουμε άλλειμμα στις δύο φέτες ψωμιού. Ακουμπάμε στο ένα μέρος μία φέτα μελιτζάνας, ένα φιλετάκι πιπεριάς, μία φέτα μανούρι και άλλο ένα φιλετάκι πιπεριάς. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα και τυλίγουμε το σάντουιτς σε αλουμινόχαρτο, διατηρώντας το στο ψυγείο. |
5
Τέλος
|
tipsΓια πιο νόστιμο αποτέλεσμα, θα αλείψουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και λιωμένο σκόρδο. |