Υλικά
-
4 μέτρια καρότα
-
4 ραπανάκια
-
Σέλινο(κατά βούληση)
-
Αγγουράκι τουρσί (κατά βούληση)
-
1 ½ κούπα του τσαγιού μαγιονέζα
-
1 κούπα στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι
-
1 κ.σ. κέτσαπ
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε (καρότα,ραπανάκια). |
2
Τέλος
|
Στην συνέχεια τρίβουμε τα καρότα, τα ραπανάκια και το αγγουράκι στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. |
3
Τέλος
|
Τα αφήνουμε περίπου μια ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν όποια υγρά έχουν. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι με προσοχή. |
4
Τέλος
|
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την μαγιονέζα με την κέτσαπ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας. |
5
Τέλος
|
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε την σαλάτα μας με κριτσίνια ηλιόσπορου και με σχεδόν όλα τα φαγητά. Επίσης μπορεί να εμπλουτίσει άριστα και σάντουιτς. |
7
Τέλος
|
Διατηρείτε στο ψυγείο και καλά κλεισμένο δοχείο 1 βδομάδα. |