Υλικά
-
660 γρ. αλεύρι Ζέας κοσκινισμένο
-
340 γρ. αλεύρι ντίνκελ, κοσκινισμένο
-
460 ml ελαφρώς χλιαρό νερό, στους 35 βαθμούς
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 φακελάκια Ξηρή μαγιά
-
100 ml ελαιόλαδο
-
100 γρ. λιναρόσπορο
-
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
Πληροφορίες
Σας προτείνω να αλλάξετε συνήθειες και να ζυμώνετε το δικό σας ψωμί , που και θα γνωρίζετε τι τρώτε και θα καταναλώνετε πολύ λιγότερες ποσότητες λόγο της σύστασης του. Εγώ προσωπικά επιστεύομαι μόνο τα εγκεκριμένα άλευρα “Αγρόκτημα Αντονώπουλου¨ .
Βήματα
1
Τέλος
|
Κοσκινίζουμε τα δύο άλευρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, αναλόγως που θα ζυμώνουμε. |
2
Τέλος
|
Ενεργοποιούμε την μαγιά στα 100 ml νερού από αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε για το ζύμωμα μαζί με το μέλι και αφήνουμε δέκα λεπτά μέχρι να κάνει στην επιφάνεια φουσκάλες. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ με τα άλευρα, συμπληρώνουμε και το χλιαρό νερο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τον λιναρόσπορο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη. |
4
Τέλος
|
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 -3 φόρμες και τις αφήνουμε σκεπασμένες για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε το ψωμί να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά, κατεβάζουμε στους 180 και σκεπάζουμε, ψήνουμε για άλλα 20 με 30 λεπτά περίπου. |