Υλικά
- 
                                          1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
 - 
                                          3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
 - 
                                          1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
 - 
                                          1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
 - 
                                          1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
 - 
                                          1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
 - 
                                          1 κ.γ. πάπρικα
 - 
                                          1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
 - 
                                          Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
 - 
                                          2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
 - 
                                          1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 
                                          1 κ.γ. αλάτι
 
Πληροφορίες
Εξαιρετική ως κρύο ντιπ σε νάτσος, λαχανικά αλλά και τεμπούρα. Ιδανική για μαρινάρισμα πουλερικών, κρεάτων και θαλασσινών. Προσθέστε τη και σε dressing για σαλάτες και ψητά ή βραστά λαχανικά. Είναι η διάσημη σάλτσα πίρι- πίρι (piri-piri). Εμείς θα την μαρινάρουμε στο κοτόπουλο και θα γλύφουμε τα δάχτυλά μας.
Βήματα
| 
                       1 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Κόβουμε το κοτόπουλο μερίδες ή σε παϊδάκια.  | 
                  
| 
                       2 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ωραία λεία πάστα.  | 
                  
| 
                       3 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με τα 2/3 του μείγματος (κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα σε ένα μπολάκι )και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο θέλουμε από μισή ώρα μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο).  | 
                  
| 
                       4 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Ετοιμάζουμε το γκριλ του φούρνου στους 170 -180 ή ανάβουμε κάρβουνα ή ακόμα και σε σχαροτήγανο και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά.  | 
                  
| 
                       5 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Γαρνίρουμε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι.  | 
                  
      

                
                

