Υλικά
-
300 γρ. πρασινάδες όπως : λόλες , Σγουρού μαρούλι , ρόκα ,σταμναγκάθι
-
Ξινομυζήθρα ή cottage cheese
-
150 γρ. παστέλι
-
5-6 ντοματίνια
-
Για τη βινεγκρέτ
-
300 γρ. ελαιόλαδο
-
50 γρ. βαλσάμικο ξίδι
-
50 γρ. πετιμέζι
-
1-½ κουταλιά της σούπας μέλι
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα λευκό πιπέρι
Πληροφορίες
Ποιος είπε πως οι σαλάτες είναι μόνο πρασινάδα; Ποιος είπε πως η σαλάτα είναι ένα βαρετό συνοδευτικό του κυρίως γεύματος; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ να βάλουν λίγη φαντασία και να μετατρέψουν τη σαλάτα τους από μία απλή σαλάτα με μαρούλι και αγγούρι σε ένα πλήρες γεύμα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε καλά και κόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε την ξινομυζήθρα, σπάμε το παστέλι ή εναλλακτικά προσθέτουμε κρουτόν ή παξιμάδια σε μπουκιές. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μπασίνα (μπόλ). Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |
3
Τέλος
|
Για την βινεγκρέτ, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα μπλεντάρουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
4
Τέλος
|
Μικρά μυστικά:Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα ή φέτα αντί για ξινομυζήθρα και ημίλιαστη ντομάτα αντί για ντοματίνια ή ακόμα και αγγούρι. |