Υλικά
-
3 κούπες λάχανο άσπρο
-
1,5 κούπα λάχανο μωβ
-
1 μεγάλο καρότο
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 πορτοκαλί πιπεριά
-
1 μεγάλο ραπανάκι
-
½ μήλο πράσινο
-
αλάτι
-
Για το ντρέσινγκ
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
¼ κούπας ξίδι
-
2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό με πορτοκάλι ή λευκό ξίδι
-
2 κ.γ. μουστάρδα
-
100 -120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
Για το σερβίρισμα
-
παξιμάδια κρίθινα σπασμένα
-
χοντροκομμένα φυστίκια Φαρσάλων (Γιωτόπουλος)
Πληροφορίες
Δεν θα την φτιάξετε μόνο μια φορά αυτή τη σαλάτα , θα σας ακολουθεί όλο το χειμώνα στα τραπέζια σας.
(Visited 488 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Τρίβουμε όπως θέλουμε τα λάχανα ,όπως επίσης και το καρότο στο χοντρό μέρος του τρίφτη, μετά το μήλο και το ραπανάκι σε μπαστουνάκια, συνεχίζουμε με τις πιπεριές σε λωρίδες και αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη τη σαλάτα για περίπου ένα τέταρτο. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε την σάλτσα στη σαλάτα και ανακατεύουμε, καλό είναι να μείνει στο ψυγείο μια -δυο ώρες πριν την καταναλώσουμε, μόλις την σερβίρουμε σπάμε τα παξιμαδάκια και τα φυστίκια. |