0 0
Πανακότα με σοκολάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για την κρέμα
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 φύλλα ζελατίνης
Για τη σως σοκολάτας
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
150 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο

Πανακότα με σοκολάτα

και βανιλια

και πανακότα και σοκολάτα...

  • 15'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την κρέμα

  • Για τη σως σοκολάτας

Πληροφορίες

Share

Η πανακότα σας αρέσει σε όλες τις εκδοχές, πόσο μάλλον με σοκολάτα, απολαύστε την!

(Visited 2.147 times, 2 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη εώς ότου έρθουν σε σημείο βρασμού και όχι να πάρουν βράση.

2
Τέλος

Παράλληλα μουσκεύουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες ώστε να μαλακώσουν. Τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας αφού προηγουμένως τις στύψουμε με τα χέρια μας και ανακατεύουμε καλά.

3
Τέλος

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίζει και κρυώνει γεμίζουμε 6 ατομικά μπολάκια. Αφού κρυώσει καλά την βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.

4
Τέλος

Ετοιμάζουμε τη σως

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και θερμαίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

5
Τέλος

Ρίχνουμε επάνω σε κάθε μπολάκι τη σως σοκολάτας και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Σουπιές γεμιστές
επόμενο
Μανιτάρια σουβλάκι
προηγούμενο
Σουπιές γεμιστές
επόμενο
Μανιτάρια σουβλάκι