Υλικά
-
Για την κρέμα
-
500 ml γάλα
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
150 γρ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
4 φύλλα ζελατίνης
-
Για τη σως σοκολάτας
-
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
-
150 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. βούτυρο
Πληροφορίες
Η πανακότα σας αρέσει σε όλες τις εκδοχές, πόσο μάλλον με σοκολάτα, απολαύστε την!
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε την κρέμαΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη εώς ότου έρθουν σε σημείο βρασμού και όχι να πάρουν βράση. |
2
Τέλος
|
Παράλληλα μουσκεύουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες ώστε να μαλακώσουν. Τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας αφού προηγουμένως τις στύψουμε με τα χέρια μας και ανακατεύουμε καλά. |
3
Τέλος
|
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίζει και κρυώνει γεμίζουμε 6 ατομικά μπολάκια. Αφού κρυώσει καλά την βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε τη σωςΣε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και θερμαίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. |
5
Τέλος
|
Ρίχνουμε επάνω σε κάθε μπολάκι τη σως σοκολάτας και σερβίρουμε. |