Υλικά
-
2 αυγά (ελεύθερης βοσκής)
-
1/2 φλυτζάνι (125g) ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί
-
4 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο
-
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
-
3 κ.σ. καφέ τεκίλα λικέρ ή απλό λικέρ καφέ ή μισό μισό
-
1 φλιτζάνι σπασμένα σοκολατάκια τύπου maltesers σύν έξτρα για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Αυτό και αν είναι παγωτό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Τον λόγο θα τον καταλάβετε όταν το δοκιμάσετε.
(Visited 667 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ - περίπου 3 λεπτά. Αυτό θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο. |
2
Τέλος
|
Διαλύετε τη σκόνη εσπρέσσο στο γάλα και προσθέστε αυτό μαζί με την βανίλια και την κρέμα στο μείγμα αυγών και ζάχαρης και χτυπήστε εν συντομία. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε την τεκίλα ή το λικέρ. Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή και δουλέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσθέστε τα maltesers και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. |
4
Τέλος
|
Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Σερβίρουμε με επιπλέον maltesers ώς γαρνιτούρα. |