Υλικά
-
25 γρ ανάλατο βούτυρο
-
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
3 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
1 κ.γ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 φλιτζάνι (250 ml) ξηρό κόκκινο κρασί
-
50 ml ξίδι
-
6 λουκάνικα της αρεσκείας σας
-
γραβιέρα
-
Ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε το θυμάρι και το μέλι και αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας για 5 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το κρασί και το ξύδι και μαγειρέψτε για άλλα 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. |
4
Τέλος
|
Προθερμάνετε μια ψησταριά ή μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά. |
5
Τέλος
|
Ψήστε τα λουκάνικα γυρίζοντας, για 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Χαράξτε το καθένα κατά μήκος, χωρίς να το κόψετε μέχρι το τέλος. |
6
Τέλος
|
Γεμίστε με τη γραβιέρα και επιστρέψτε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί. Σερβίρουμε από πάνω τη μαρμελάδα κρεμμυδιού, με φύλλα σαλάτας. |