Υλικά
-
230 γρ. λινγκουίνι
-
170 γρ. σπανάκι baby
-
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φετούλες
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
230 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-
15 ml. ελαιόλαδο
-
30 γρ. βούτυρο
-
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
-
αλάτι κατά βούληση
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
-
150 γρ. Ξερό ανθότυρο
-
240 ml. γάλα
Πληροφορίες
Tα ζυμαρικά τα τιμάμε ιδιαίτερα στο σπίτι μας! Αλλά πέρα από τις «συνηθισμένες» συνταγές (π.χ. με κόκκινη σάλτσα ή με κιμά) ψάχνουμε πάντα και για φρέσκες, διαφορετικές προτάσεις. Αυτή εδώ και θα σας εντυπωσιάσει και θα την καθιερώσετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. |
3
Τέλος
|
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε για μισό περίπου λεπτό και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλ ντέντε. |
5
Τέλος
|
Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. |
6
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το γάλα και το ανθότυρο.Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το τυρί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
7
Τέλος
|
Στραγγίζουμε τα λινγκουίνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. |
8
Τέλος
|
Περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |