Υλικά
-
1 κιλό κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
-
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 ποτήρι του νερού φυσικό χυμό πορτοκαλιού
-
2 πιπεριές
-
250 γρ. μανιτάρια
-
1 κ.σ. κίτρινο κάρυ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Το κάρυ αποτελείται από ένα μείγμα μπαχαρικών. Οι ποικιλίες κάρυ διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, όχι μόνο στη γεύση, αλλά και στο χρώμα, την οξύτητα και το άρωμα. Η λέξη κάρυ είναι η αγγλική απόδοση του Ταμίλ (αρχαία γραπτή ινδική γλώσσα) της λέξης Kari, που σημαίνει στιφάδο. Φέρει την έντονη χρυσαφί απόχρωση του από τον κουρκουμά, μια ρίζα παρόμοια με το τζίντζερ. Άλλα συστατικά που βρίσκονται συνήθως στο κάρυ είναι: κύμινο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, κόλιανδρο, fenugreek (ένα φυτό από την οικογένεια τριφύλλιων), το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο με ελάχιστο λάδι ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. |
2
Τέλος
|
Στη συνέχεια σοτάρουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν οι πιπεριές τοποθετούμε και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κάρυ (ποσότητα ανάλογη με τις προτιμήσεις) και το ποτήρι με τον φυσικό χυμό. |
3
Τέλος
|
Αφήνουμε να δέσει ελαφρώς η σαλτσα, σβήνουμε και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε το γιαούρτι. |