Υλικά
-
500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
-
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
-
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
-
1 αυγό χτυπημένο
-
3-4 κ.σ. αλεύρι
-
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 20-30 λεπτά. Ύστερα, τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. |
2
Τέλος
|
Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το τυρί, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το αυγό και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλουμε αλατίζουμε, αλλά με προσοχή γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας. |
3
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 5-6 λεπτά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου. |