Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
300 γρ. ταχίνι
-
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
-
1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη καρύδας
-
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
Πληροφορίες
Φτιλαξτε ένα από τα πιο μυρωδάτα ,υγιεινά αλλά και νηστίσιμα κέικ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τον χυμό πορτοκαλιών, το ταχίνι, την κανέλα και τη ζάχαρη. |
3
Τέλος
|
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), τη σόδα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά συστατικά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και την καρυδόψιχα. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ πηχτό λίγο χυμό πορτοκαλιού. |
5
Τέλος
|
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο μπήγοντας στο κέικ τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, αν όχι το αφήνουμε ακόμα λίγο στον φούρνο. |
6
Τέλος
|
Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. |