Υλικά
-
500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
200γρ. Χοιρινός κιμάς από σπάλα η λαιμό
-
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
-
1 αυγό
-
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-
6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο) και μια πρέζα αποξηραμένο (προαιρετικά)
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-
Αλάτι και πιπέρι
-
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Το απόλυτο ορεκτικό, κεφτεδάκια τηγανιτά και σας δίνω την πιο νόστιμη συνταγή. Αγοράστε καλό κιμά και ζυμώστε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά (για περίπου 5-10 λεπτά). Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σταθερό και εύπλαστο προσθέστε ελάχιστη φρυγανιά. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. |
2
Τέλος
|
Βγάλτε το μείγμα για τους κεφτέδες από το ψυγείο και πλάστε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερο αν προτιμάτε). |
3
Τέλος
|
Πασπαλίστε τα ελαφρά με το αλεύρι φροντίζοντας να τα τινάζεται για να φύγει το περιττό. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. |
4
Τέλος
|
Ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος για τα ελληνικά κεφτεδάκια είναι το τηγάνισμα τους. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε παρτίδες των 10-15 κάθε φορά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα απ'όλες τις πλευρές. |
5
Τέλος
|
Ιδανικά σερβίρονται ως ορεκτικό ( μεζές ) με τζατζίκι και πίτα ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και μια ελληνική χωριάτικη σαλάτα. |