Υλικά
-
350 γρ. φακές
-
300 γρ. σπανάκι
-
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε κύβους
-
2 φύλλα δάφνης
-
5-6 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Βαρεθήκατε να τρώτε τις φακές με τον κλασικό τρόπο… δοκιμάστε τούτη εδώ τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε καλά τις φακές σε ένα σουρωτήρι. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει και προσθέτουμε τη δάφνη, το σκόρδο και τη ρίγανη. Το νερό το ρυθμίζουμε ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε να είναι η σούπα. Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Ενώ οι φακές βράζουν ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο και την πιπεριά μέχρι να κοντεύουν να μαραθούν. Προσθέτουμε και το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
3
Τέλος
|
Όταν οι φακές θέλουν 10 λεπτά για να είναι έτοιμες προσθέτουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του τηγανιού και ολοκληρώνουμε το βράσιμο μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές. |