• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ανατολίτικη

Δείτε ανατολιτικές συνταγες και μυστικά.

Χούμους

Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης...

Φαλάφελ

Χρόνος ψησίματος: 20'
Αν και η πραγματική προέλευση του πικάντικου street food χάνεται στο πέρασμα του χρόνου, το φαλάφελ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πάρα πολλές χώρες με διαφορετικές κουλτούρες. Η Ινδία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως...

Κρέμα από στήθος κοτόπουλου

Χρόνος ψησίματος: 50'
Στην τουρκική κουζίνα υπάρχουν πολλά επιδόρπια που γίνονται με βάση το γάλα, αλλά στα σίγουρα είναι σπάνια αυτά που περιέχουν κρέας. Το Ταβούκ Γκογκσού (tavuk göğsü) είναι ένα είδος πουτίγκας γάλακτος, κομμάτι...

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Χρόνος ψησίματος: 55'
Είναι μια από τις παραδοσιακές και σχετικά απλές μικρασιάτικες συνταγές στην μικρασιάτικη κουζίνα της Σμύρνης. Απολαύστε τα  με έναν βελούδινο πουρέ ή με ένα ωραιόταττο ρύζι.

Καζάν Ντιπί (Kazandibi )

Χρόνος ψησίματος: 25'
Το καζάν ντιπί είναι μία μικρασιατική συνταγή. Η ονομασία της προέρχεται από τα τουρκικά και σημαίνει ”ξύσιμο του καζανιού”. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από βουβαλίσιο γάλα (καθώς αυτό θεωρείται γνησιότερο), ενώ συχνά το γλυκό πασπαλίζεται με τριμμένη κανέλα.