• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Αρχεία: Recipes

Γιορτινή πάβλοβα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 50'
Κουζίνα:
Είναι ολόλευκες σαν χιόνι και τραγανίζουν απολαυστικά στο στόμα. Αυτό το γλυκό είναι σίγουρα έργο τέχνης και αυτό αποδεικνύεται και από την ιστορία του, αλλά και την πηγή έμπνευσης του...

Πανφόρτε με σοκολάτα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Το πανφόρτε (panforte) είναι παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο που περιέχει φρούτα και ξηρούς καρπούς και μοιάζει με κέικ φρούτων. Χρονολογείται τον 13ο αιώνα στην πόλη Σιένα στην περιοχή Τοσκάνη της Ιταλίας. Έγγραφα από το 1205 δείχνουν ότι το...

Πανετόνε

Χρόνος ψησίματος: 01ω 30'
Κουζίνα:
Το Πανετόνε είναι ένα χριστουγεννιάτικο κέικ με σχήμα θόλου που περιέχει σταφίδες και ζαχαρωμένα φρούτα. Η ιστορία λέει ότι, θέλοντας να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ο Ludovico il Moro, Δούκας του...

Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”

Χρόνος ψησίματος: 20'
Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό...

Χταπόδι κοκκινιστό με πουρέ φάβας

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Σας προτείνω σήμερα λοιπόν, ένα πιάτο που συνδυάζει θρεπτικότητα και γεύση μαζί. Το χταπόδι είναι πλούσια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων,...