• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Μεσογειακή

Δείτε συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας.

Σπαγγέτι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Χρόνος ψησίματος: 40'
Κουζίνα:
Η καταγωγή της τοποθετείται στο Περού, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μετά το 16ο αιώνα, αφού την έφεραν στα ευρωπαϊκά εδάφη οι Ισπανοί εξερευνητές. Η πρώτη ντομάτα που καλλιεργήθηκε στην Ελλάδα ήταν...

Γαλαξιδιώτικο ραβανί

Ένα από τα ωραιοτέρα ταξίδια μου στην Ελλάδα ήταν αυτό στο Γαλαξίδι, εκεί λοιπόν γέυτηκα το μοναδικό και ξακουστό Γαλαξιδιώτικο  ραβανί. Είχα την τύχη να με φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο της...

Βινεγκρέτ ψητής ντομάτας

Χρόνος ψησίματος: 15'
Κουζίνα:
Αυτή η καλοκαιρινή συνταγή για τομάτα Vinaigrette είναι νόστιμη στις σαλάτες, μια κουταλιά πάνω σε ψάρι ή κοτόπουλο σχάρας ή ακόμη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε  ως μαρινάρισμα για ψήσιμο στη...

Καρπούζι με άνθη ιβίσκου

Χρόνος ψησίματος: 20'
Κουζίνα:
Τον ιβίσκο τον λατρέυω, πέρα από τις τρομερά του ωφέλη στον οργανισμό, εγώ σας ετοίμασα ένα δροσιστικό και χωρίς αλκοόλ ποτό. Οι ερευνητές λένε ότι ένα εκχύλισμα, προερχόμενο από άνθη...